fbpx
Haartransplantatie vanaf  950,-

Haartransplantatie

 • RKorte wachttijden, dus snel geholpen.
 • RErvaren cosmetisch arts en dermatoloog.
 • RAangesloten bij NVCG, NVDV, DDG.
 • RInternationale trainers voor cosmetische behandelingen.
 • RNatuurlijk resultaat.
 • RBeoordeling van 9.5 door onze cliënten.

Behandeling

Welke haartransplantatie-methoden zijn er?

Haaruitval behandelen met een FUE-haartransplantatie bij Blumberg medisch centrum. Lees hier meer over de door ons gebruikte technieken om haren te transplanteren.

FUE-haartransplantatie

De artsen van Blumberg medisch centrum zijn gespecialiseerd in de Follicular Unit Extraction (FUE) -haartransplantatie. Met deze methode verplaatsen ze tot wel 2500 haarfollikels (haarzakjes) per dag van de achterkant van uw hoofd naar de kruin of haargrens. De techniek is pijnloos en snijden in de hoofdhuid is niet nodig. Na de transplantatie blijven de haren uw hele leven doorgroeien, waardoor u geniet van een volle bos haar en een jongere uitstraling. De andere methode van haartransplantatie is Follicular Unit Transplantation (FUT)-haartransplantatie waarbij een reep uitgehaald wordt.

Direct naar

Welke techniek gebruiken we bij Blumberg Medisch Centrum?

De kosten van een liposuctie worden bepaald door de uitgebreidheid van de behandeling en de keuze voor narcose of een roesje. Het kan zijn dat een overnachting noodzakelijk is bij deze ingreep.

 • RGespecialiseerde artsen
 • RPijnloze behandeling
 • RMinimale beschadiging van haren
 • RKorte hersteltijd

1. Gezonde haren verzamelen

Voordat de arts begint met de transplantatie verzamelt hij de gezonde haren die grafts worden genoemd. Wanneer hij dit zelf doet, kan dit handmatig of machinaal. Een derde optie is het verzamelen van haren met behulp van een robot. 

2. Machinaal grafts verzamelen

Bij de FUE-methode boort de arts met een medische boormachine de grafts (transplantaten) uit. Met deze techniek kunnen er ongeveer 1000 grafts per uur worden verzameld. Het gebruik van een boor kent een aantal nadelen. Zo maakt deze veel rotaties per minuut, waardoor er wrijving ontstaat en de grafts soms draaien. Daarnaast is de methode door het trillen van de boor minder nauwkeurig, waardoor sommige grafts beschadigen. Een derde nadeel van deze techniek is dat veel klinieken het machinaal verzamelen van haren overlaten aan assistenten die hier niet voor zijn opgeleid. 

3. Grafts verzamelen door robot

In tegenstelling tot mensen zijn machines nauwkeurig en krijgen ze geen vermoeidheidsklachten. Haren verzamelen met behulp van een robot kent hierdoor een aantal duidelijke voordelen, maar toch kleven er ook nadelen aan deze techniek. Zo is het donorgebied beperkt en de naald, ook wel punch genoemd, is groter dan bij het handmatig verzamelen van haren. Hierdoor ontstaat er soms schade aan de omliggende grafts. Een laatste nadeel van deze methode is dat de arts de robot soms moet bijsturen, waardoor de resultaten wisselend zijn. Met een robot kan de arts ongeveer 500 grafts per uur verzamelen. 

4. Handmatig grafts verzamelen

Wanneer de arts ervoor kiest om de haren handmatig te verzamelen heeft dit een aantal voordelen. Zo heeft de arts volledige controle over de snelheid en manier waarop hij de haren verzamelt. Dit maakt deze techniek nauwkeuriger dan de andere technieken. Het handmatig verzamelen van grafts is moeilijk en vergt veel training. Alleen een arts mag dit doen. Bij deze techniek verzamelt de arts ongeveer 1000 grafts per uur.

Nazorg

Het plaatsen van de haren

Zodra de arts klaar is het met verzamelen van de grafts begint hij met het terugplaatsen. Ook hierbij kan hij kiezen voor verschillende technieken.

Het boren van gaatjes in de hoofdhuid is een ouderwetse methode die nog altijd veel wordt toegepast. Een groot nadeel van deze techniek is dat de hoek waarmee de haren worden teruggezet, niet goed matcht met de hoek van de natuurlijke haren.

Bij deze techniek maakt de arts kleine gaatjes met een laser, waarna hij de grafts terugplaatst. Net als bij het machinaal of handmatig maken van gaatjes is de match met de natuurlijke haren minder goed. Daarnaast bestaat er een kans dat de laser bestaande grafts beschadigt.

Wanneer de arts deze techniek toepast, maakt hij met behulp van een klein mesje gaatjes in het hoofd. Deze techniek is iets nauwkeuriger dan bovengenoemde technieken.

Bij deze techniek is het boren van gaatjes niet nodig. De assistenten plaatsen de haren in een holle naald waarna de chirurg het haar in de hoofdhuid zet. Hierdoor is het resultaat eleganter en komen de haren in een natuurlijkere hoek te staan. Deze techniek kost veel tijd maar geeft duidelijk het beste resultaat.  

Zo werken wij

We begeleiden je van het eerste consult tot de laatste controle

Stap 1

Telefonische intake

w

Stap 2

Adviesgesprek met arts

}

Stap 3

De Behandeling

v

Stap 4

Nazorg

Of neem contact op: 085-7600410 

MA – DO 09.00 – 17.00
VR 10.00 – 17.00

Behandeling

Wat zijn de voordelen van een FUE-haartransplantatie?

Mist u de tijden waarin u nog een volle bos haar had? Na slechts één behandeling krijgt u een compleet andere uitstraling. Uw kale plekken verdwijnen en er groeit op natuurlijke wijze weer haar.. De succesvolle FUE haartransplantatie van Blumberg Clinics geeft een uitstekend resultaat: op kale plekken groeit namelijk weer uw eigen, natuurlijke haar.

Informatie:

Patiënt: 33 jaar 
classificatie Norwood 2
Behandeling: FUE-handmatig
aantal sessies: 1
Aantal Grafts: 1700

Bent u benieuwd wat Blumberg Clinics voor u kan betekenen? Vraag dan een gratis consult aan met een van onze specialisten. We vertellen u graag meer over de haartransplantatie en het resultaat dat we in uw geval kunnen behalen.

 • Behandeling door een haartransplantatie specialist
 • Lokale verdoving, dus vrijwel geheel pijnloos
 • Geen zichtbare littekens door minuscule naald
 • Snel herstel en een natuurlijk, blijvend resultaat

“Dokter Imani kan echt wonderen verrichten. Ik kreeg al rond mijn 30ste kale plekken en schaamde me hier echt voor. Toen ik 32 was heb ik de knoop doorgehakt. Ik ben goed geinformeerd en binnen drie weken was ik al behandeld. Het is nu een jaar later en ik kan oprecht zeggen dat het het waard is. Ik ben weer helemaal tevreden met mijn haar.”

vragen

Resultaat haartransplantatie

Na slechts één behandeling krijgt u een compleet andere uitstraling. Uw kale plekken verdwijnen en er groeit op natuurlijke wijze weer haar. Bekijk de voor-en-na-foto’s van cliënten die u voorgingen bij Blumberg Medisch Centrum Een flink aantal van onze cliënten zijn bekende Nederlanders, zoals Demy de Zeeuw. Zij zijn uiterst tevreden over de haartransplantatie.

Voordelen FUE

Voor veel cliënten maakt de haartransplantatie een groot verschil. Ze schaamden zich voor hun haarverlies en zijn na de behandeling weer helemaal tevreden met hun kapsel. Enkele voordelen die de behandeling u biedt: 

 

 • De haren blijven de rest van uw leven groeien.
 • Minuscule littekentjes die onzichtbaar zijn, omdat uw haren eroverheen vallen.
 • U behandelt, wast en kamt het net zoals de rest van uw haar.
 • U ziet er na de haartransplantatie jonger uit en krijgt uw zelfvertrouwen terug.
 • De hersteltijd is minimaal, u kunt binnen enkele dagen uw werkzaamheden hervatten.
Nadelen FUE

Er zijn ook een paar nadelen van de haartransplantatie. Deze wegen vaak niet op tegen de voordelen, maar om u goed te informeren, vertellen we u ook welke nadelen de behandeling heeft.

 

 • U krijgt nooit 100% dezelfde dichtheid als bij uw natuurlijke haar.
 • Het uiteindelijke resultaat is soms na negen maanden tot een jaar zichtbaar.
 • Bij een te lage dichtheid van de haargroei in de haarkrans kunnen we u niet behandelen.
 • Omdat het een chirurgische ingreep betreft, is er een zeer klein risico dat er complicaties ontstaan.

FUE haartransplantatie specialist

Drs. Farzad Imani

FUE haartransplantaties

Drs. Imani is opgeleid in de cosmetische geneeskunde en heeft jarenlang ervaring opgedaan als chirurg bij verschillende klinieken en ziekenhuizen in Nederland en het buitenland. Hij is gespecialiseerd in het uitvoeren van FUE haartransplantaties. Wilt u meer weten over deze behandeling? Neem dan contact met ons op voor meer informatie.

Contactgegevens

Amsterdamseweg 414

1181 BT Amstelveen

=

Tel: 020-4400440

Email: info@blumbergmc.nl

dt.

Openingstijden

 

Maandag

Dinsdag

Woensdag

Donderdag

Vrijdag

Zaterdag

Zondag 

09:00 – 17:00 uur

09:00 – 17:00 uur

09:00 – 17:00 uur

09:00 – 17:00 uur

09:00 – 17:00 uur

Gesloten*

Gesloten

Elke eerste zaterdag van de maand is de kliniek geopend van 09:00 tot 17:00 uur.

De haartransplantatie specialist over de behandeling

Drs. Farzad Imani legt uit hoe hij haren transplanteert en bespreekt waarom de FUE haartransplantatie van Blumberg Clinics zo succesvol is. 

Ons sterkste punt 

 • Drs. F. Imani en drs. R. Schift hebben jaren lange ervaring heeft in uitvoeren van de haarttransplantatie 
 • De behandeling wordt volledig door de arts zelf uitvoert. 
 • De extractie en implantatie van haren worden door de arts zelf uitgevoerd en niet door assistenten.
 • De behandelingen gebeuren op in een echte operatiekamer.
 • Onze assistenten zijn BIG geregistreerde verpleegkundigen.

vragen

Vraag antwoord

Wij kregen al veel vragen over haartransplantatie. Een antwoord op een aantal veel gestelde vragen vind u hieronder. Heeft u een vraag en staat deze vraag nog niet vermeld hieronder? Neem gerust contact met ons op, onze specialist helpt u graag.

1) Wordt mijn haar altijd kaalgeschoren voor de behandeling?

Dat is afhankelijk van de te behandelen regio. Bij kleine plekken wordt niet geschoren, en vaker kiezen mensen voor een marine kapsel. Samen met onze patiënt vinden wij altijd een oplossing om tot het juiste kapsel te komen. Een kapsel die onze patiënt het minst belast en waardoor de dagelijkse werkzaamheden snel hervat kunnen worden.

2) Kan een behandeling altijd in een keer of zijn er altijd meer nodig?

Dat ligt er aan of er genoeg haren aanwezig zijn in de donor regio. Een enkele behandeling is vaak voldoende. Wanneer een grotere dichtheid gewenst wordt dan kan na 9 maanden een kleine sessie worden uitgevoerd. Wij vinden meer dan 50 Grafts per 1cm2 niet verantwoord. Indien er meer dan dit geplaatst wordt neemt de kans op complicaties toe omdat bijvoorbeeld de toevoer van bloed ontoereikend wordt voor 70-80 Grafts per 1cm2. Ook kan er beschadiging aan de huid optreden en neemt de overlevingskans van de Grafts af als ze te dicht bij elkaar geplaatst worden.

3) Wat kost een FUE behandeling ongeveer bij behandeling van een kruin?

Wij kunnen een kruin goed behandelen vanaf € 2500,-

4) Wat is de beste leeftijd voor een fue behandeling?

De gemiddelde leeftijd voor een optimale behandeling ligt zo rond de dertig jaar. Dit verschilt uiteraard per persoon en geslacht en hangt enorm af van de stabilisatie van het kaal worden proces.

5) Moet ik altijd medicijnen blijven slikken zodat de haren beter blijven zitten?

Nee, de haren die wij plaatsen vallen niet uit.

Zijn er alternatieven voor FUE haartransplantatie?

Naast FUE haartransplantaties bestaat er ook een FUT methode. Bij de FUT methode worden stukken huid weg genomen, vaak aan de achterzijde van het hoofd. Uit de huid worden dan de haartjes gehaald en deze haartjes worden vervolgens weer terug geplaatst. Aangezien dit kan zorgen voor grote littekens en minder succesvol is gebruiken wij de FUT methode niet.

Direct naar

Wie voert de transplantatie uit?

Haartransplantatie is een lucratieve business geworden en steeds meer artsen bieden een haartransplantatie behandeling aan.

Wie voert de transplantatie uit?

Haartransplantatie is een lucratieve business geworden en steeds meer artsen bieden een haartransplantatie behandeling aan. Echter een succesvolle haartransplantatie behoeft veel geduld en ervaring. Niet iedereen kan tot 8 uur lang geconcentreerd door een loopbrug kijken en werken. Om de kosten te drukken wordt er veelal gebuikt gemaakt van “assistenten”. Dit veelal niet medisch personeel is opgeleid tot “haartransplantatie specialisten”. Deze term is natuurlijk een grote onzin. Een assistent die geen medisch achtergrond heeft kan natuurlijk nooit operatie assistent of haartransplantatie assistent genoemd worden. Helaas zijn deze termen niet wettelijk vastgesteld en beschermd als titel. Haartransplantatie gaat niet enkel om haren uithalen en inzetten, er komt veel meer bij kijken, niet voor niets duurt een geneeskunde opleiding 6 jaar en operatie assistent 4 en verpleegkundige eveneens 4 jaar. Als elke ongetraind personeelslid met een cursusje zich al specialist mag noemen dan zijn deze officiële opleidingen vrijwel overbodig. Een arts heeft veel gevoel voor uw weefsel, een assistent niet. Een arts heeft verstand van anatomie fysiologie en biochemie, een assistent vaak niet. Een arts weet hoe hij moet handelen bij afwijkingen, een assistent vaak niet. Een arts weet wat er normaal uitziet en wat er niet normaal uitziet, een assistent vaak niet, hij of zij kan vaak alleen uithalen wat de arts getekend heeft. Een assistent mag absoluut onder geen enkele voorwaarde medicijnen toedienen. Een assistent zonder juiste opleiding (ik bedoel dan ook geen cursus van een paar weken) mag absoluut niet u snijden of prikken, onder toezicht van de arts of niet.

Vraag altijd wat de specialist vindt van FUT (strip)?

Een goede arts met de juiste kennis zal u nooit vertellen dat FUT ouderwets is of slecht is of dat het onwijs lelijke littekens achterlaat. Een arts met de juiste kennis en kunde weet dat FUT ook hele mooie resultaten kan geven en zelfs in sommige gevallen beter geschikt is dan FUE. Nadeel van FUT is dat het een grotere procedure is en beschikken over veel chirurgische ervaring is dan ook een vereiste. En als een kliniek graag haartransplantatie wil aanbieden maar niet beschikt over de juiste vakkundigheid dan zullen ze u inderdaad vertellen dat FUT ouderwets en slecht is en erg lelijke littekens achterlaat. Een vakkundig haartransplantatie arts moet u kunnen uitleggen dat de keuze om een FUE behandeling uit te voeren niet is omdat FUT zo slecht is, maar gezien uw persoonlijke situatie, uw huidtype, de dichtheid van u haren, na analyse en een goed lichamelijk onderzoek plus de ervaring van de arts, dat hij gelooft dan FUE de juiste keuze is voor u.

Een mooie gezegde is, als de hamer u enige wapen is, dan lijkt alles op een spijker, dit situatie moet u vermijden.

FUE of iFUE of advance FUE of FUE HT of FUE CT of stamcel of longitudinaal FUE of of of of…

Ik heb zelf al van bijna meer dan 100 namen gehoord voor FUE (Follicular Unit Extraction). Allereerst moet u weten dat er maar 1 manier is om een graft (haar,wortel,follikels ) uit te halen, namelijk door de huid snijden. Dit kan dan vervolgens op 2 manieren, of een specialist haalt een reep weg dan is dan FUT, of de specialist haalt de Grafts een voor een uit, dit is dan FUE. Stamcel methode bestaat niet, momenteel kunnen we de haren niet zodanig uithalen dat ze zowel aan de voorkant groeien als de plek dat ze uitgehaald zijn. Artsen die deze methode promoten kunt u echt vermijden. Het is niet dat ik het zeg maar de hele geneeskunde. Andere namen zijn allemaal puur en alleen commerciële nonsens. Extractie van de follikels door FUE kan op een manier namelijk door een punch (holle cilindervormige naald), die op 3 verschillende manieren gebruikt kan worden:

 1. handmatig
 2. boormachine
 3. robot

Kan ik de behandeling in termijnen betalen?

Onze filosofie is dat we patiënten niet schaden ook niet financieel. In termijnen betalen betekent dat patiënt ergens een lening moet aansluiten, wij vinden dat niet verantwoord voor een cosmetische behandeling.

Wat is de diameter van de punch dat u gebruikt?

De punches komen in verschillende diameters, echter voor een haartransplantatie wordt gebruik gemaakt van punches tussen 0.5mm en 1.0mm.

diameters

Dus hoe smaller de diameter hoe beter?

Nee, dat werkt niet zo, de Grafts hebben een bepaalde diameters, hoe meer haren uit een graft komen hoe dikker dit graft is. Hoe smaller de punch hoe dunner de grafts die de arts uit kan halen.

haalt alleen een enkele graft uit met een enkele haartjes (dit wordt gebruikt voor wimpers of wenkbrauwen, artsen die beweren dat ze stamcel transplantatie doen, doen halen de grafts uit met 0.5mm, er komt helemaal geen speciale stamceltransplantatie” aan de pas).

haalt met name grafts met 1 enkele haar uit, maar ook grafts met dubbele haren. In veel mindere mate kunnen specialisten grafts met 3 haren uithalen, dit is geschikt als enkel de haarlijn versterkt moet worden zonder verder dieper in de haargrens te gaan. Maar ook voor baard transplantatie kan dit goed gebruikt worden.

aalt meer grafts met 1 of 2 of 3 haren uit, heel soms ook een graft met 4 haartjes, dit is een goede punch, indien u van u zelf toch wat dunnere haren heeft

haalt grafts met 1 of 2 of 3 en 4 haartjes, is het meest gebruikte punch bij ervaren artsen.

haalt vrijwel alles uit wat mogelijk is, dus grafts van een enkele haartje tot grafts met 5 haren. Wordt meestal gebruikt bij patiënten die al een FUE hebben ondergaan en de donor regio is al 1 of 2 goed gebruikt voor eerdere haartransplantatie.

wordt door onervaren artsen gebruikt, hierdoor is de kans op beschadiging van de grafts minder.

kunnen worden gebruikt bij patiënten met veel littekens die een graft nodig hebben met meer weefsel om de overleving kans van de grafts mogelijk te vergroten.

factoren

Hoeveel haren heb ik nodig?

Dit is afhankelijk van vele factoren, de belangrijkste factor is het oppervlakte van de kale regio. Maar ook de andere factoren zijn zeer belangrijk. Een haartransplantatie gaat niet om zoveel mogelijk haren beloven aan de patiënt maar een natuurlijke resultaat bereiken op een zo veilig mogelijk manier voor de patiënt.

Factoren die bepalen hoeveel haren nodig zijn: de stadium van de kaalheid, de reden van de haaruitval, de dichtheid van de haren rondom de kale plek, de dichtheid van de haren in de donor regio, de soepelheid van de huid. De leeftijd van de patiënt, algehele conditie van de patiënt, medicijn gebruik etc. etc. u kunt er vanuit gaan dat als een consultant meer dan 5000 haren per dag belooft deze niet de waarheid spreekt.

Helaas komen we nog regelmatig klinieken tegen die meer beloven dat werkelijk gedaan kan worden.

Haren kunnen maar een bepaalde tijd buiten het lichaam overleven (zie pagina hypothermosol) hier onder een voorbeeld: er vanuit gaande dat het een makkelijke gemiddelde haartransplantatie betreft:
Extractie snelheid tussen 800 grafts per uur (dus 15 grafts per minuut) betekent bij 2000 grafts indien non stop gewerkt wordt, minimaal 2,5 uur, maar u moet niet vergeten de regio moet ook verdoofd worden daar is ook 30 minuten voor nodig dus dat zijn al 3 uurtjes. Kleine pauze van 30 minuten. De kale regio verdoven 30 minuten, implanteren met snelheid van 400 per uur, dan heeft de specialist 5 uur nodig om het in te zetten. Dit betekent al volle 8 uur en uit ervaring kan ik u vertellen dat het bijna altijd een uurtje uitloopt, dus 9 uur.
9 uur plat liggen, in dezelfde houding, dat is gewoon te lang.
Meestal moet tussen door ook gemiddeld 2 keer kleinere pauze ingelast worden (even stretchen of toilet bezoek van de patiënt).
Overleving van de grafts wordt na 3-4 uur al minder (wat eerst uitgehaald is gaat er ook het eerst weer in, hierdoor blijven de grafts niet langer dan 4 uur uit het lichaam.
Maar 2000 grafts is al heel veel, bij verkeerde aantal haren neemt ook de kans op complicaties toe.

risico’s en complicaties

Wat zijn de complicaties?

Bij elk medische behandeling zijn er kansen op complicaties, bij elke handeling waar medicijnen toegediend worden zijn er kansen op allergische reactie.

Bij elke operatie of procedure waar het huid gepenetreerd wordt is er kans op infectie (wordt zover mogelijk gedekt met antibiotica).
Verder kunnen er FUE specifieke complicaties voorkomen: als de haren te dicht bij elkaar geplaatst worden, komt de bloedvoorziening van dat plek in problemen, hierdoor krijgen de grafts onvoldoende bloed maar ook de huid sterft af, dit noemen we necrose. Dit plek kan klein zijn van een paar mm tot grotere plekken.
Er zijn veel andere complicaties ook mogelijk zoals folliculitis, nabloeding, hypertrofische littekens en nog veel meer.

Laat u goed informeren voordat u aan een haartransplantatie begint. Een goede arts is niet een arts die veel meer haren plaats dan andere maar een arts die geen risico’s neemt voor een cosmetische behandeling en een arts die ervaren genoeg is om evt. complicaties goed op te lossen.

Direct contact opnemen

Tel: 085 760 0410

MAANDAG T/M ZATERDAG 09.00-17.00
(Zaterdag of afspraak)

 

Getuigenis

Wat ze zeggen

"At first I doubted whether I wanted to do wireless, but was tired of certain lines that I could not camouflage using Fillers. After a consultation I decided to do a thread lift and I am very satisfied with the result. I had long wires installed. After about 2-3 weeks I have clearly seen the result: a straight face that also looks natural at the same time. I will certainly do a second session after a while, but this time with short threads to achieve the optimal result.

It's not a cheap treatment, at least for me. But I think it's definitely worth your money. Dr. Farzad Imani is very knowledgeable and professional in his profession and does not just apply treatments. So recommended." [ 10.0 ]

"Very satisfied with the thread lift that Dr. Farzad Imani has performed. The step was too big, but after 2 free consultations, I did it a lot and what I can expect. Very satisfied with the result and very natural. After 3 months I have to visit once more for a second session and then I achieve the end result. But I am already very satisfied.

Super nice result, especially at the corners of the mouth, which was hanging before and my double chin and cheekbones, which naturally seems young. Very different from fillers. Dr. Imani is skilled in thread lift :)" [ 9.8 ]

"I am very satisfied with the eyelid correction. I am treated very professionally by Dr. Imani and he is good at what he does. After the treatment I hardly had any pain or swelling, which made me very satisfied. They are knowledgeable, friendly and professional. In addition, I was allowed to pay in installments." [ 9.7 ]