fbpx
Haartransplantatie vanaf  950,-

Haartransplantatie

 • RKorte wachttijden, dus snel geholpen.
 • RErvaren cosmetisch arts en dermatoloog.
 • RAangesloten bij NVCG, NVDV, DDG.
 • RInternationale trainers voor cosmetische behandelingen.
 • RNatuurlijk resultaat.
 • RBeoordeling van 9.5 door onze cliënten.

Behandeling

Wat is haarverlies?

Het verlies van haar is natuurlijk. Ons lichaam vernieuwt alle cellen continu. Dit gebeurt ook bij uw haar. Oude haren vallen uit en nieuwe haren groeien aan. Indien dit niet gebeurt, is er sprake van haarverlies en zult u kaal worden. Haarverlies (Alopecia Androgenetica) is o.a. een gevolg van erfelijke aanleg maar ook leeftijd en andere factoren spelen ook een rol. Haaruitval komt vaker voor bij mannen dan bij vrouwen. Of u nu man bent of vrouw, wij helpen u graag met een succesvolle haartransplantatie.

Wanneer u last heeft van haaruitval en er kale plekken ontstaan, is het normaal om hier bezorgd over te zijn. Op deze pagina vindt u meer informatie over haaruitval bij mannen en vrouwen.

Komt haaruitval vaak voor?

Ongeveer 70% van de mannen en 40% van de vrouwen krijgt in het leven te maken met haaruitval. Wanneer u haren verliest, kan dit alleen uw hoofdharen aantasten, maar ook de haren op de rest van uw lichaam.

Feiten

Verschillende soorten haaruitval

Niet iedereen wordt kaal op dezelfde plekken. We onderscheiden daarom drie varianten van mannelijk of vrouwelijk vorm van haarverlies die we kunnen behandelen met een haartransplantatie.

Bij sommige cliënten begint het haarverlies bovenop het hoofd aan de voorkant. De haarlijn trekt terug, waardoor de bovenkant van uw hoofd na verloop van tijd helemaal kaal wordt. De haarkrans op het achterhoofd en de zijkanten blijft wel behaard.

Bij een terugtrekkende haarlijn spreken we ook wel van inhammen. De haarlijn die uw gezicht omlijst, trekt aan de zijkanten terug, waardoor inhammen ontstaan. Op de bovenkant van uw hoofd en de haarkrans blijven wel haren groeien.

Als het haarverlies begint op uw kruin, dan wordt het achterste gedeelte boven op uw hoofd kaal. Met de loop van de tijd wordt deze kale plek groter, waardoor de hele bovenkant van uw hoofd kaal wordt. Alleen in de haarkrans heeft u dan nog haargroei.

Feiten

Veelgebruikte termen haaruitval:

Alopecia androgenetica

Dit is de meest voorkomende vorm van haaruitval bij mannen en vrouwen. Dit is een genetische vorm van haaruitval die u geërfd heeft van een van uw ouders. Er is bij alopecia androgenetica sprake van gevoeligheid voor androgene hormonen. Deze hormonen maken de haarfollikel  dunner en kleiner. Androgene alopecia komt meer voor bij mannen dan bij vrouwen en kan op een jonge leeftijd beginnen. Vrouwen hebben bij deze vorm van haarverlies meestal last van haaruitval over het gehele hoofd en bij mannen begint deze vorm bij de inhammen of kruin.

Anageen effluvium

Dit is een acute vorm van haaruitval die ontstaat door bestraling of chemicaliën. Deze vorm van haaruitval zien we vaak na chemotherapie. Dit is meestal tijdelijk, de haargroei komt weer terug.

.

Vrouwelijke vorm van haaruitval

Bij vrouwen komen drie verschillende vormen van haarverlies voor. De meest voorkomende is alopecia androgenetica. Andere vormen zijn telogeen effluvium en non-pattern hair loss.

Normale haaruitval

Ook in een normale haarcyclus worden haren aan het einde van een cyclus dunner. In deze fase wordt de wortel iets losser en komt deze iets dichter bij de hoofdhuid te liggen. Wanneer u doucht of uw haren kamt, groeien de haren weer terug.  De meeste mensen verliezen ongeveer 100 tot 150 haren per dag..

Telogeen effluvium

Deze vorm van haaruitval is vaker te zien na een stressvolle periode. Mogelijke triggers voor het verliezen van haar zijn een bevalling, bepaalde diëten en emotionele stress. Door de stress wordt de rustfase van de follikel langer.

probleem

Heb ik een haar probleem?

De meest voorkomende oorzaak van haaruitval is de erfelijke aanleg.  Deze erfelijke vorm van haaruitval kan zich heel verschillend uitten.  Het kan al vanaf je 18de beginnen of veel later, kan ook plots zijn of erg langzaam. 

Op het moment dat haaruitval kaalheid veroorzaakt of zichtbaar dunnere haren, kan dat een negatieve invloed hebben op het zelfvertrouwen. Wanneer kaalheid of dunnere haren een negatieve invloed heeft op het zelfvertrouwen, spreken we van een “haarprobleem”.

Hoe kan een haarprobleem zich uiten?

Haar speelt een belangrijke rol in zelf vertrouwen, sociale perceptie en psychologisch functionering. Voor vele mensen heeft Haaruitval vele bijwerkingen.  Dunner wordend haar kan bijvoorbeeld resulteren in mindere zelf vertrouwen, angst, depressie en emotionele problematiek.

Waarom heeft haaruitval zulke gevolgen voor mannen en vrouwen?

Cultureel wordt volle haar geassocieerd met jeugdig, knap en goede gezondheid. Daarnaast doen we veel aan uiterlijke veranderingen of verfraaiingen zoals tatoeëren, nep nagels dragen, nagellak opdoen en bijna over de gehele wereld wordt haren in verschillende vormen gedragen.

Veel mensen voelen zich mooier en aantrekkelijker met een hun haren dan zonder haar. Als je dan je haren verliest kan dat ernstige gevolgen hebben.

Voel je je knapper met haren?

Haaruitval in vrouwen is zodanig emotioneel dat er onwijs grootte sociale impact heeft. Vrouwen associëren hun haren met hun seksualiteit, sensualiteit en beauty.  Wanneer een vrouw haar haren verlies of last heeft van dunner worden haar, voelt ze zich minder knap, veel meer dan mannen. 

Mannen associëren ook hun haren met fertiliteit, zoals bij vrouwen, wanneer ze last hebben van haaruitval, of last hebben van een kale plek, voelen ze zich minder aantrekkelijk. 

Haren wordt ook geassocieerd met macht, ook kennen we de Bijbelse verhalen van Samson, die Delilah vertelt dat hij al zijn kracht zal verliezen wanneer hij zijn haren verlies.

Hoe kan je best omgaan met haarverlies:

Positief omgaan met je gevoelens speelt een belangrijke rol!

 • besef dat haaruitval geen ernstige gevolgen heeft voor je gezondheid.
 • Van een kale plek gaat je familie en vrienden niet minder van je houden
 • Realiseer dat er behandelingen zijn om je haaruitval tegen te gaan.
 • Bekijk de toekomst positief
 • Zoek professionele hulp als je ernstig mee zit en je dagelijks functioneren belemmerd wordt.

De mogelijk behandelingen zijn o.a. haartransplantatie.  (this is a link to page “behandelingen voor haaruitval”

Haaruitval behandeling

Wanneer u last heeft van haaruitval, bestaat de eerste stap van de behandeling bij Blumberg Clinics uit het inplannen van een consult. Tijdens de afspraak bespreekt u samen met de arts uw klachten en stelt de arts de oorzaak van de haaruitval vast. Om u zo goed mogelijk voor te bereiden op de behandeling, vindt u hier meer informatie over de verschillende behandelstappen. 

Direct naar

Haaruitval bij mannen en vrouwen

De kosten van een liposuctie worden bepaald door de uitgebreidheid van de behandeling en de keuze voor narcose of een roesje. Het kan zijn dat een overnachting noodzakelijk is bij deze ingreep.

1. Factoren die haaruitval veroorzaken

Genetische aanleg haaruitval

Wanneer u te maken heeft met alopecia androgenetica, valt uw haar uit doordat de haarfollikels gevoelig zijn voor het hormoon DHT. Deze gevoeligheid heeft u geërfd.

Hormonale oorzaak haaruitval

Er zijn meerdere hormonen die de groei en overleving van de haarfollikel beïnvloeden. Zo kan er bij een verminderde werking van de schildklier haaruitval ontstaan.

Hormonale oorzaak haaruitval

Er zijn meerdere hormonen die de groei en overleving van de haarfollikel beïnvloeden. Zo kan er bij een verminderde werking van de schildklier haaruitval ontstaan.

Haaruitval door stress of shock

Wanneer u voor een langere periode te maken heeft met (extreme) stress, leidt dit soms tot haaruitval. Gelukkig is deze vorm van haaruitval bijna altijd tijdelijk.

Natuurlijke verouderingsprocessen

Wanneer u ouder wordt, vindt er verdunning van de haren plaats. De diameter van uw haren wordt kleiner. U merkt dat uw haar minder vol is.

Haarstyling

Bij langdurig gebruik van producten die de hoofdhuid irriteren kunt u last krijgen van jeuk en een schilferige huid. Wanneer u deze klachten niet behandelt, vallen na verloop van tijd haren uit.

 

2. Haaruitval bij mannen

Wanneer u als man last heeft van haaruitval zijn er verschillende manieren waarop dit zich ontwikkelt. Zo kan haaruitval:

 • Plotseling beginnen of langzaam toenemen;
 • Beginnen bij de kruin of ter plaatse van de inhammen;
 • Het hele hoofd of een gedeelte van het hoofd aantasten.

Meest voorkomende vorm van haaruitval bij mannen

Bijna 95% van de haaruitval bij mannen is te wijten aan genen die geërfd zijn van een van de ouders. Deze vorm noemen we alopecia androgenetica. Hoewel kaalheid meestal erfelijk is, is het haaruitvalpatroon niet per definitie hetzelfde als bij de vader. Het meest voorkomende patroon bij mannen is het verschuiven van de haarlijn naar boven. Wanneer de haaruitval op jonge leeftijd begint, is deze meestal erger dan haaruitval die later begint. 

Gevoeligheid voor het hormoon DHT

De meest voorkomende mannelijke vorm van haaruitval heeft te maken met de gevoeligheid van de haarfollikel voor het hormoon dihydrotestosteron (DHT), een bijproduct van het hormoon testosteron. Door DHT krimpen de haarfollikels en worden de haren steeds dunner, fijner en korter. Wanneer de follikel op een gegeven moment te klein is, groeit haar niet meer terug.

 

3. Verschillende soorten haaruitval

De schaal van Nordwood gebruiken we in de medische wereld om de verschillende vormen van kaalheid bij mannen te classificeren. De schaal maakt onderscheid tussen veelvoorkomende patronen en een aantal minder voorkomende patronen.

Direct naar

Haaruitval bij vrouwen

Ook bij vrouwen is de meest voorkomende vorm van haaruitval alopecia androgenetica. Het verloop van deze vorm is bij vrouwen minder goed voorspelbaar. Andere vormen van haaruitval bij vrouwen zijn telogeen effluvium en non-pattern hair loss. Er is dan sprake van haarverlies op kleine delen van het hoofd. Deze laatste vorm kan vele verschillende soorten oorzaken hebben.

1. Welke vorm van haaruitval heb ik?

Ook bij vrouwen is de meest voorkomende vorm van haaruitval alopecia androgenetica. Het verloop van deze vorm is bij vrouwen minder goed voorspelbaar. Andere vormen van haaruitval bij vrouwen zijn telogeen effluvium en non-pattern hair loss. Er is dan sprake van haarverlies op kleine delen van het hoofd. Deze laatste vorm kan vele verschillende soorten oorzaken hebben.

2. Behandelen van haaruitval

Er zijn verschillende methodes voor het behandelen van haaruitval. Meestal heeft u de keuze tussen een behandeling gericht op het stimuleren van de haargroei of een behandeling waarbij we de follikels vervangen door middel van een haartransplantatie. Via onderstaande links vindt u meer informatie over:

 • Medische behandelingen
 • Laser therapie
 • Haartransplantatie
 • Camouflage behandeling


Kosten

Wat kost een haartransplantatie?

De kosten van een haartransplantatie worden bepaald door de uitgebreidheid van de behandeling en de keuze voor narcose of een roesje. Het kan zijn dat een overnachting noodzakelijk is bij deze ingreep.

prijslijst haartransplantatie:

GRAFTS PRIJZEN HAREN DUUR BEHANDELING
250 € 950 tot 525 3 uur
500 € 1.650 tot 1050 4 uur
1000 € 2.400 tot 2100 5 uur
1500 € 3.200 tot 3150 6 uur
2000 € 3.900 tot 4200 7 uur
2500 € 4.500 tot 5250 8 uur
3000 € 5.100 tot 6300 2 dagen
4000 € 5.900 tot 8400 2 dagen
Behandeling baard
2000 (single) Vanaf € 3.000 2-8 uur
Behandeling wenkbrauw
300 (single) Vanaf € 2.500 3-5 uur

Zo werken wij

We begeleiden je van het eerste consult tot de laatste controle

Stap 1

Telefonische intake

w

Stap 2

Adviesgesprek met arts

}

Stap 3

De Behandeling

v

Stap 4

Nazorg

Of neem contact op: 085-7600410 

MA – DO 09.00 – 17.00
VR 10.00 – 17.00

Meer informatie over een Haartransplantatie

meer informatie

Veelgestelde vragen

Wanneer kom ik in aanmerking voor behandeling?

Om u zo goed mogelijk voor te bereiden op de behandeling, vindt u hier een kleine test om te zien of een haartransplantatie een goed idee is voor u? Het u erg veel last van haaruitval dan kan het zo zijn dat de arts ingreep niet adviseert en is het effectiever om de haargroei te stimuleren met medicijnen. Ook kan de arts u adviseren een haartransplantatie te combineren met stimulatie van de haargroei. Is u haaruitval stabiel? Heeft u al jaren last van dunner haar of kale plek die niet echt verandert? Dan ben u een goede kandidaat.

Waarom haartransplantatie onder lokale verdoving?

De gemiddelde leeftijd voor een optimale behandeling ligt zo rond de dertig jaar. Dit verschilt uiteraard per persoon en geslacht en hangt enorm af van de stabilisatie van het kaal worden proces.

Wat zijn meest combinatie behandeling met haartransplantatie?

Dat ligt er aan of er genoeg haren aanwezig zijn in de donor regio. Een enkele behandeling is vaak voldoende. Wanneer een grotere dichtheid gewenst wordt dan kan na 9 maanden een kleine sessie worden uitgevoerd. Wij vinden meer dan 50 Grafts per 1cm2 niet verantwoord. Indien er meer dan dit geplaatst wordt neemt de kans op complicaties toe omdat bijvoorbeeld de toevoer van bloed ontoereikend wordt voor 70-80 Grafts per 1cm2. Ook kan er beschadiging aan de huid optreden en neemt de overlevingskans van de Grafts af als ze te dicht bij elkaar geplaatst worden.

Wat is de beste leeftijd voor een fue behandeling?

De gemiddelde leeftijd voor een optimale behandeling ligt zo rond de dertig jaar. Dit verschilt uiteraard per persoon en geslacht en hangt enorm af van de stabilisatie van het kaal worden proces.

Voordelen FUE en nadelen FUE methods?

Voordelen FUE
Voor veel cliënten maakt de haartransplantatie een groot verschil. Ze schaamden zich voor hun haarverlies en zijn na de behandeling weer helemaal tevreden met hun kapsel. Enkele voordelen die de behandeling u biedt:

De haren blijven de rest van uw leven groeien.
Minuscule littekentjes die onzichtbaar zijn, omdat uw haren eroverheen vallen.
U behandelt, wast en kamt het net zoals de rest van uw haar.
U ziet er na de haartransplantatie jonger uit en krijgt uw zelfvertrouwen terug.
De hersteltijd is minimaal, u kunt binnen enkele dagen uw werkzaamheden hervatten.

Nadelen FUE
Er zijn ook een paar nadelen van de haartransplantatie. Deze wegen vaak niet op tegen de voordelen, maar om u goed te informeren, vertellen we u ook welke nadelen de behandeling heeft.

U krijgt nooit 100% dezelfde dichtheid als bij uw natuurlijke haar.
Het uiteindelijke resultaat is soms na negen maanden tot een jaar zichtbaar.
Bij een te lage dichtheid van de haargroei in de haarkrans kunnen we u niet behandelen.
Omdat het een chirurgische ingreep betreft, is er een zeer klein risico dat er complicaties ontstaan.


Hoe lang duurt de hele behandeling?

missing

Is haartransplantatie pijnlijk?

Het doet geen pijn, aangezien de verdovingsvloeistof rechtstreeks in het behandelingsgebied wordt ingebracht.
Daardoor wordt alleen het behandelgebied gevoelloos.

Hoe lang duurt het voordat ik beter ben?

missing

Wat is de wachttijd voor de ingreep?

Binnen 2 tot 6 weken kan de behandeling plaats vinden. 

Is het nodig om een afspraak te maken om behandeling uit te voeren?

MISSING INFO.

Direct contact opnemen

Tel: 085 760 0410

MAANDAG T/M ZATERDAG 09.00-17.00
(Zaterdag of afspraak)