fbpx
Haartransplantatie vanaf  950,-

Last van haarverlies

 • RKorte wachttijden, dus snel geholpen.
 • RErvaren cosmetisch arts en dermatoloog.
 • RAangesloten bij NVCG, NVDV, DDG.
 • RInternationale trainers voor cosmetische behandelingen.
 • RNatuurlijk resultaat.
 • RBeoordeling van 9.5 door onze cliënten.

Behandeling

Wat is haarverlies?

Het verlies van haar is natuurlijk. Ons lichaam vernieuwt alle cellen continu. Dit gebeurt ook bij uw haar. Oude haren vallen uit en nieuwe haren groeien aan. Indien dit niet gebeurt, is er sprake van haarverlies en zult u kaal worden. Haarverlies (Alopecia Androgenetica) is o.a. een gevolg van erfelijke aanleg maar ook leeftijd en andere factoren spelen ook een rol. Haaruitval komt vaker voor bij mannen dan bij vrouwen. Of u nu man bent of vrouw, wij helpen u graag met een succesvolle haartransplantatie.

Wanneer u last heeft van haaruitval en er kale plekken ontstaan, is het normaal om hier bezorgd over te zijn. Op deze pagina vindt u meer informatie over haaruitval bij mannen en vrouwen.

Komt haaruitval vaak voor?

Ongeveer 70% van de mannen en 40% van de vrouwen krijgt in het leven te maken met haaruitval. Wanneer u haren verliest, kan dit alleen uw hoofdharen aantasten, maar ook de haren op de rest van uw lichaam.

Nazorg

Verschillende soorten haaruitval

Niet iedereen wordt kaal op dezelfde plekken. We onderscheiden daarom drie varianten van mannelijk of vrouwelijk vorm van haarverlies die we kunnen behandelen met een haartransplantatie.

Bij sommige cliënten begint het haarverlies bovenop het hoofd aan de voorkant. De haarlijn trekt terug, waardoor de bovenkant van uw hoofd na verloop van tijd helemaal kaal wordt. De haarkrans op het achterhoofd en de zijkanten blijft wel behaard.

Bij een terugtrekkende haarlijn spreken we ook wel van inhammen. De haarlijn die uw gezicht omlijst, trekt aan de zijkanten terug, waardoor inhammen ontstaan. Op de bovenkant van uw hoofd en de haarkrans blijven wel haren groeien.

Als het haarverlies begint op uw kruin, dan wordt het achterste gedeelte boven op uw hoofd kaal. Met de loop van de tijd wordt deze kale plek groter, waardoor de hele bovenkant van uw hoofd kaal wordt. Alleen in de haarkrans heeft u dan nog haargroei.

Direct naar

Veelgebruikte termen haaruitval

De kosten van een liposuctie worden bepaald door de uitgebreidheid van de behandeling en de keuze voor narcose of een roesje. Het kan zijn dat een overnachting noodzakelijk is bij deze ingreep.

Dit is de meest voorkomende vorm van haaruitval bij mannen en vrouwen. Dit is een genetische vorm van haaruitval die u geërfd heeft van een van uw ouders. Er is bij alopecia androgenetica sprake van gevoeligheid voor androgene hormonen. Deze hormonen maken de haarfollikel  dunner en kleiner. Androgene alopecia komt meer voor bij mannen dan bij vrouwen en kan op een jonge leeftijd beginnen. Vrouwen hebben bij deze vorm van haarverlies meestal last van haaruitval over het gehele hoofd en bij mannen begint deze vorm bij de inhammen of kruin. 

 • Dit is een acute vorm van haaruitval die ontstaat door bestraling of chemicaliën. Deze vorm van haaruitval zien we vaak na chemotherapie. Dit is meestal tijdelijk, de haargroei komt weer terug.

Maar liefst 98% van de haaruitval bij mannen wordt veroorzaakt door alopecia androgenetica. De haaruitval begint meestal met een hoger wordende haarlijn of kalende kruin. Behalve androgene alopecia komen bij mannen ook andere vormen van haaruitval voor als telogeen effluvium en non-pattern hair loss. Medicijnen, een eenzijdig dieet, stress en schildklierafwijkingen veroorzaken deze vormen van haaruitval.

Bij vrouwen komen drie verschillende vormen van haarverlies voor. De meest voorkomende is alopecia androgenetica. Andere vormen zijn telogeen effluvium en non-pattern hair loss.

Ook in een normale haarcyclus worden haren aan het einde van een cyclus dunner. In deze fase wordt de wortel iets losser en komt deze iets dichter bij de hoofdhuid te liggen. Wanneer u doucht of uw haren kamt, groeien de haren weer terug.  De meeste mensen verliezen ongeveer 100 tot 150 haren per dag.

Deze vorm van haaruitval is vaker te zien na een stressvolle periode. Mogelijke triggers voor het verliezen van haar zijn een bevalling, bepaalde diëten en emotionele stress. Door de stress wordt de rustfase van de follikel langer.

Direct naar

Haaruitval bij mannen en vrouwen

De kosten van een liposuctie worden bepaald door de uitgebreidheid van de behandeling en de keuze voor narcose of een roesje. Het kan zijn dat een overnachting noodzakelijk is bij deze ingreep.

1. Factoren die haaruitval veroorzaken

Genetische aanleg haaruitval

Wanneer u te maken heeft met alopecia androgenetica, valt uw haar uit doordat de haarfollikels gevoelig zijn voor het hormoon DHT. Deze gevoeligheid heeft u geërfd.

Hormonale oorzaak haaruitval

Er zijn meerdere hormonen die de groei en overleving van de haarfollikel beïnvloeden. Zo kan er bij een verminderde werking van de schildklier haaruitval ontstaan.

Hormonale oorzaak haaruitval

Er zijn meerdere hormonen die de groei en overleving van de haarfollikel beïnvloeden. Zo kan er bij een verminderde werking van de schildklier haaruitval ontstaan.

Haaruitval door stress of shock

Wanneer u voor een langere periode te maken heeft met (extreme) stress, leidt dit soms tot haaruitval. Gelukkig is deze vorm van haaruitval bijna altijd tijdelijk.

Natuurlijke verouderingsprocessen

Wanneer u ouder wordt, vindt er verdunning van de haren plaats. De diameter van uw haren wordt kleiner. U merkt dat uw haar minder vol is.

Haarstyling

Bij langdurig gebruik van producten die de hoofdhuid irriteren kunt u last krijgen van jeuk en een schilferige huid. Wanneer u deze klachten niet behandelt, vallen na verloop van tijd haren uit. 

 

2. Haaruitval bij mannen

Wanneer u als man last heeft van haaruitval zijn er verschillende manieren waarop dit zich ontwikkelt. Zo kan haaruitval:

 • Plotseling beginnen of langzaam toenemen;
 • Beginnen bij de kruin of ter plaatse van de inhammen;
 • Het hele hoofd of een gedeelte van het hoofd aantasten.

Meest voorkomende vorm van haaruitval bij mannen

Bijna 95% van de haaruitval bij mannen is te wijten aan genen die geërfd zijn van een van de ouders. Deze vorm noemen we alopecia androgenetica. Hoewel kaalheid meestal erfelijk is, is het haaruitvalpatroon niet per definitie hetzelfde als bij de vader. Het meest voorkomende patroon bij mannen is het verschuiven van de haarlijn naar boven. Wanneer de haaruitval op jonge leeftijd begint, is deze meestal erger dan haaruitval die later begint. 

Gevoeligheid voor het hormoon DHT

De meest voorkomende mannelijke vorm van haaruitval heeft te maken met de gevoeligheid van de haarfollikel voor het hormoon dihydrotestosteron (DHT), een bijproduct van het hormoon testosteron. Door DHT krimpen de haarfollikels en worden de haren steeds dunner, fijner en korter. Wanneer de follikel op een gegeven moment te klein is, groeit haar niet meer terug.

 

3. Verschillende soorten haaruitval

De schaal van Nordwood gebruiken we in de medische wereld om de verschillende vormen van kaalheid bij mannen te classificeren. De schaal maakt onderscheid tussen veelvoorkomende patronen en een aantal minder voorkomende patronen.

4. Haaruitval bij vrouwen

Ook bij vrouwen is de meest voorkomende vorm van haaruitval alopecia androgenetica. Het verloop van deze vorm is bij vrouwen minder goed voorspelbaar. Andere vormen van haaruitval bij vrouwen zijn telogeen effluvium en non-pattern hair loss. Er is dan sprake van haarverlies op kleine delen van het hoofd. Deze laatste vorm kan vele verschillende soorten oorzaken hebben.

5. Welke vorm van haaruitval heb ik?

Blumberg Medisch Centrum behandelt elke jaar weer honderden mannen en vrouwen met haaruitval. Bekijk de video waarin Drs. F. Imani uitleg geeft over de volgende oorzaken van haaruitval:

6. Behandelen van haaruitval

Er zijn verschillende methodes voor het behandelen van haaruitval. Meestal heeft u de keuze tussen een behandeling gericht op het stimuleren van de haargroei of een behandeling waarbij we de follikels vervangen door middel van een haartransplantatie. Via onderstaande links vindt u meer informatie over:

 • Medische behandelingen
 • Laser therapie
 • Haartransplantatie
 • Camouflage behandeling


Heb ik een haar probleem?

De meest voorkomende oorzaak van haaruitval is de erfelijke aanleg.  Deze erfelijke vorm van haaruitval kan zich heel verschillend uitten.  Het kan al vanaf je 18de beginnen of veel later, kan ook plots zijn of erg langzaam. 

Op het moment dat haaruitval kaalheid veroorzaakt of zichtbaar dunnere haren, kan dat een negatieve invloed hebben op het zelfvertrouwen. Wanneer kaalheid of dunnere haren een negatieve invloed heeft op het zelfvertrouwen, spreken we van een “haarprobleem”.

Hoe kan een haarprobleem zich uiten?

Haar speelt een belangrijke rol in zelf vertrouwen, sociale perceptie en psychologisch functionering. Voor vele mensen heeft Haaruitval vele bijwerkingen.  Dunner wordend haar kan bijvoorbeeld resulteren in mindere zelf vertrouwen, angst, depressie en emotionele problematiek.

Waarom heeft haaruitval zulke gevolgen voor mannen en vrouwen?

Cultureel wordt volle haar geassocieerd met jeugdig, knap en goede gezondheid. Daarnaast doen we veel aan uiterlijke veranderingen of verfraaiingen zoals tatoeëren, nep nagels dragen, nagellak opdoen en bijna over de gehele wereld wordt haren in verschillende vormen gedragen.

Veel mensen voelen zich mooier en aantrekkelijker met een hun haren dan zonder haar. Als je dan je haren verliest kan dat ernstige gevolgen hebben.

Voel je je knapper met haren?

Haaruitval in vrouwen is zodanig emotioneel dat er onwijs grootte sociale impact heeft. Vrouwen associëren hun haren met hun seksualiteit, sensualiteit en beauty.  Wanneer een vrouw haar haren verlies of last heeft van dunner worden haar, voelt ze zich minder knap, veel meer dan mannen. 

Mannen associëren ook hun haren met fertiliteit, zoals bij vrouwen, wanneer ze last hebben van haaruitval, of last hebben van een kale plek, voelen ze zich minder aantrekkelijk. 

Haren wordt ook geassocieerd met macht, ook kennen we de Bijbelse verhalen van Samson, die Delilah vertelt dat hij al zijn kracht zal verliezen wanneer hij zijn haren verlies.

Hoe kan je best omgaan met haarverlies:

Positief omgaan met je gevoelens speelt een belangrijke rol!

 • besef dat haaruitval geen ernstige gevolgen heeft voor je gezondheid.
 • Van een kale plek gaat je familie en vrienden niet minder van je houden
 • Realiseer dat er behandelingen zijn om je haaruitval tegen te gaan.
 • Bekijk de toekomst positief
 • Zoek professionele hulp als je ernstig mee zit en je dagelijks functioneren belemmerd wordt.

De mogelijk behandelingen zijn o.a. haartransplantatie.  (this is a link to page “behandelingen voor haaruitval”

Haaruitval behandeling

Wanneer u last heeft van haaruitval, bestaat de eerste stap van de behandeling bij Blumberg Clinics uit het inplannen van een consult. Tijdens de afspraak bespreekt u samen met de arts uw klachten en stelt de arts de oorzaak van de haaruitval vast. Om u zo goed mogelijk voor te bereiden op de behandeling, vindt u hier meer informatie over de verschillende behandelstappen. 

Consult inplannen

We begeleiden je van het eerste consult tot de laatste controle

Wanneer u last heeft van haaruitval, bestaat de eerste stap van de behandeling bij Blumberg Medisch Centrum uit het inplannen van een consult. Tijdens de afspraak bespreekt u samen met de arts uw klachten en stelt de arts de oorzaak van de haaruitval vast. Om u zo goed mogelijk voor te bereiden op de behandeling, vindt u hier meer informatie over de verschillende behandelstappen. 

Stap 1

Telefonische intake

w

Stap 2

Adviesgesprek met arts

}

Stap 3

De Behandeling

v

Stap 4

Nazorg

Of neem contact op: 085-7600410 

MA – DO08.00 – 18.00
VR08.00 – 17.00

Direct contact opnemen

Tel: 085 760 0410

MAANDAG T/M ZATERDAG 09.00-17.00 (Zaterdag of afspraak)

 

Getuigenis

Wat ze zeggen

"At first I doubted whether I wanted to do wireless, but was tired of certain lines that I could not camouflage using Fillers. After a consultation I decided to do a thread lift and I am very satisfied with the result. I had long wires installed. After about 2-3 weeks I have clearly seen the result: a straight face that also looks natural at the same time. I will certainly do a second session after a while, but this time with short threads to achieve the optimal result.

It's not a cheap treatment, at least for me. But I think it's definitely worth your money. Dr. Farzad Imani is very knowledgeable and professional in his profession and does not just apply treatments. So recommended." [ 10.0 ]

"Very satisfied with the thread lift that Dr. Farzad Imani has performed. The step was too big, but after 2 free consultations, I did it a lot and what I can expect. Very satisfied with the result and very natural. After 3 months I have to visit once more for a second session and then I achieve the end result. But I am already very satisfied.

Super nice result, especially at the corners of the mouth, which was hanging before and my double chin and cheekbones, which naturally seems young. Very different from fillers. Dr. Imani is skilled in thread lift :)" [ 9.8 ]

"I am very satisfied with the eyelid correction. I am treated very professionally by Dr. Imani and he is good at what he does. After the treatment I hardly had any pain or swelling, which made me very satisfied. They are knowledgeable, friendly and professional. In addition, I was allowed to pay in installments." [ 9.7 ]